change shaper graphics?

AuthorTopic: change shaper graphics?
Apprentice
Member # 6433
Profile #0
I just thought seen as I havent started a thread I might aswell and since I posted in "A few advance notes on geneforge 4" a wish to have the shaper as a drakon i thought id ask if anyone knows how to do it and give me quite a detaild (detaild enough for a 13 year old) description on how to do it???

P.S. i thank you for reading this post and if you help i thank you even more :)

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
BANNED
Member # 6432
Profile #1
You want to turn a shaper into a drakon?
Why? :confused:

--------------------
I hate you all
Posts: 165 | Registered: Friday, October 28 2005 07:00
Apprentice
Member # 6433
Profile #2
Not the shaper into a drakon... The shaper looks into a drakon (there different i only want the shaper to look like a drakon not act like 1).

P.S. i like the graphics

[ Thursday, April 20, 2006 18:42: Message edited by: sharx ]

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
BANNED
Member # 6432
Profile #3
But my question remains: Why??? :confused:

--------------------
I hate you all
Posts: 165 | Registered: Friday, October 28 2005 07:00
Apprentice
Member # 6433
Profile #4
read the P.S. lol i like the graphics

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
BANNED
Member # 6432
Profile #5
Oh........Hmmm.....yes.......well.
I could change a chicken into a magic-casting cow in BoA. But not for geneforge. I would think that changing a PC characters was almost impossible but someone here should know what to do. :)

--------------------
I hate you all
Posts: 165 | Registered: Friday, October 28 2005 07:00
Apprentice
Member # 6433
Profile #6
I hope so i've been up all night on these fourums lol since 9:00 PM for me its now 5:00 AM, lol thats the power of strong coffee i was hyper scince 3:00 PM yesterday lol night hope i get a helpful reply.

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
BANNED
Member # 6432
Profile #7
Well you might be waiting for sometime considering this sounds quite difficult to do. :(
On the bright side (if any) you might be here for even longer!!!

--------------------
I hate you all
Posts: 165 | Registered: Friday, October 28 2005 07:00
Lifecrafter
Member # 6403
Profile #8
I don't have any of the GFs so I don't know the exact steps, but I do know the gist of it.

Change the name of the shaper graphic files to that of the drakon graphic files.

--------------------
??? ??????
???? ?????
Posts: 883 | Registered: Wednesday, October 19 2005 07:00
Agent
Member # 5814
Profile #9
quote:
Originally written by radix malorum est cupiditas:

I don't have any of the GFs so I don't know the exact steps, but I do know the gist of it.

Change the name of the shaper graphic files to that of the drakon graphic files.

DO NOT do this. Drakon graphics do not have the same number or configuration as Shaper files. Instead, someone could copy-and-paste a corresponding or similar Drakon picture into each of the Shaper graphic boxes.

--------------------
quote:
Originally written by Kelandon
Well, I'm at least pretty

Posts: 1115 | Registered: Sunday, May 15 2005 07:00
Infiltrator
Member # 6652
Profile #10
Given that Geneforge is real-time animated, wouldn't there be about two hundred individual graphics for a character? That's a lot of copying and pasting.

--------------------
But I don't want to ride the elevator.
Posts: 420 | Registered: Sunday, January 8 2006 08:00
Agent
Member # 5814
Profile #11
That's why I didn't volunteer.

--------------------
quote:
Originally written by Kelandon
Well, I'm at least pretty

Posts: 1115 | Registered: Sunday, May 15 2005 07:00
Councilor
Member # 6600
Profile Homepage #12
The individual Shaper graphics and individual Drakon graphics aren't even the same size.

Dikiyoba thinks it's much more trouble than it's worth.
Posts: 4346 | Registered: Friday, December 23 2005 08:00
Shaper
Member # 5437
Profile #13
Changing the template number in the script alone wont give the desired effect. As said earlier the Drakon graphic is larger than the Shaper graphic.

It would take more work than it's worth to make a PC Drakon, and since all shapers (including the PC) share the same template all Shapers would become Drakons.
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Apprentice
Member # 6433
Profile #14
I know I tryed them things lol I wouldent even ask for someone to copy and past them graphics so i dont mind anymore if i dont turn the shaper into a drakon as i know now what it involves thanx anyway. :)

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
Shock Trooper
Member # 6754
Profile #15
Altering PC graphics requires lots and lots of time, but nothing more advanced than MS Paint.

Doing something like giving the agent long swaying hair, or the townspeople potbellies would be easier and more worthwhile. It's also fun to change static graphics (I did the boat). No reason not to turn blood pools into banana peels and impaled skulls into colorful balloons.

There are other more profane things one can do to the graphics that I have chosen not to describe.

--------------------
One of these words is mispelled.
Posts: 284 | Registered: Tuesday, January 31 2006 08:00
Apprentice
Member # 6433
Profile #16
Lol i'll try that a fat battle alpha hehehe.

--------------------
im back in turn based RPG!!!
Posts: 32 | Registered: Saturday, October 29 2005 07:00
Warrior
Member # 7067
Profile #17
Well, first of all I have done this before so it is possible.
2nd go to gf3itemschars.txt
And replace the old shaper thing with this
begindefinecreature 0;
cr_name = "Shaper";
cr_graphic_template = 85; //110
cr_max_health = 20;
cr_max_energy = 20;
cr_max_essence = 10;
cr_regen_rate = 2;
cr_energy_regen_rate = 2;
cr_walk_speed = 24; //base_speed;
cr_base_level = 1;
cr_sound_when_slain = 127;
Now to the right of the 85 is 110 which is the shaper graphics so when you don't wont drakon graphics you can just swap 85 with 110.
3rd It will change the size to make it right.
4th Good luck.
5th My first post!!!! And I already need to edit.
6th (what I missed)Adding a sword or a baton will change the graphics from a drakon. (I forgot what it changed to.)

[ Monday, April 24, 2006 17:17: Message edited by: Major ]

--------------------
"I knocked him out, but I managed to hit the reply button before he fell down."-The person behind him.
Posts: 153 | Registered: Monday, April 24 2006 07:00
Warrior
Member # 6975
Profile Homepage #18
man this is the most pointless topic so i will post on it:i like this idea myself because yuo would look like the most powerfull creachers in the game :)
Posts: 80 | Registered: Wednesday, March 29 2006 08:00
The Establishment
Member # 6
Profile #19
llama -- Your recent flurry of posts has elevated to the level of spam. Desist or your membership privledges will be suspended indefinitely.

More on topic, changes of graphics can be fun at first, but really lose their coolness factor after a while. Of course, if you are easily entertained, have fun!

[ Tuesday, April 25, 2006 21:09: Message edited by: *i ]

--------------------
Your flower power is no match for my glower power!
Posts: 3726 | Registered: Tuesday, September 18 2001 07:00
Warrior
Member # 6975
Profile Homepage #20
ok *i i will stop for a bit now sory if my posts have been spam i dont want to be baned so ya no more posts for at least a day from after this post

ty for the warning
Posts: 80 | Registered: Wednesday, March 29 2006 08:00
Shaper
Member # 5437
Profile #21
quote:
Originally written by Major:

Well, first of all I have done this before so it is possible.
2nd go to gf3itemschars.txt
And replace the old shaper thing with this
begindefinecreature 0;
cr_name = "Shaper";
cr_graphic_template = 85; //110
cr_max_health = 20;
cr_max_energy = 20;
cr_max_essence = 10;
cr_regen_rate = 2;
cr_energy_regen_rate = 2;
cr_walk_speed = 24; //base_speed;
cr_base_level = 1;
cr_sound_when_slain = 127;
Now to the right of the 85 is 110 which is the shaper graphics so when you don't wont drakon graphics you can just swap 85 with 110.
3rd It will change the size to make it right.
4th Good luck.
5th My first post!!!! And I already need to edit.
6th (what I missed)Adding a sword or a baton will change the graphics from a drakon. (I forgot what it changed to.)

This makes all NPC Shapers into Drakons, and oddly my PC Shaper is a Drakon in the icon in the upper left corner, but the walking character itself is an Eyebeast.

[ Tuesday, April 25, 2006 21:52: Message edited by: Dolphin. ]
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Warrior
Member # 3357
Profile Homepage #22
The graphics template number has 1 or 2 added to it when carrying weapons I believe, hence the gazer/eyebeast
Posts: 76 | Registered: Saturday, August 16 2003 07:00
Warrior
Member # 7067
Profile #23
"The graphics template number has 1 or 2 added to it when carrying weapons I believe, hence the gazer/eyebeast" Yes, that is one of the disadvantages of being something else
Dolphin. artificial orange explained that :)
so I don't have to! ( I referred to this in my first post.)
"More on topic, changes of graphics can be fun at first, but really lose their coolness factor after a while. Of course, if you are easily entertained, have fun!" Yes, that is why I don't have drakon graphics on all the time.

--------------------
"I knocked him out, but I managed to hit the reply button before he fell down."-The person behind him.
Posts: 153 | Registered: Monday, April 24 2006 07:00