Tables, tab stops

AuthorTopic: Tables, tab stops
Shock Trooper
Member # 7662
Profile #0
I can find no way to insert tab stops or tables into posts in this forum. HTML is not enabled so I can't solve the problem that way. This would be a useful feature in certain posts.
Posts: 292 | Registered: Monday, November 13 2006 08:00
Law Bringer
Member # 6785
Profile #1
I think some people use "code" to insert text that they want kept with tab formatting, but I never tried it.
Posts: 4643 | Registered: Friday, February 10 2006 08:00
Law Bringer
Member # 335
Profile Homepage #2
The code tag gives you fixed-width text, so you can use spaces to, well, space text. There's no better solution for tables or tabs.

—Alorael, who supposes one could pick a certain number of spaces to begin each paragraph and write entirely in code blocks if one wanted to. It doesn't seem very reader-friendly, though.

[ Tuesday, April 08, 2008 21:07: Message edited by: Blades of Grass ]
Posts: 14579 | Registered: Saturday, December 1 2001 08:00
Law Bringer
Member # 2984
Profile Homepage #3
Indeed,

This 123 4.567
works 3456 31.540
very 23 0.561
well. 0 0
But you need to space it yourself.
Posts: 8752 | Registered: Wednesday, May 14 2003 07:00
Law Bringer
Member # 2984
Profile Homepage #4
Also this
might work
as a tab stop.

It's & # 0 9 ;. I'm not sure if it works here though.
Posts: 8752 | Registered: Wednesday, May 14 2003 07:00
Shaper
Member # 32
Profile #5
The easiest solution would just be to roll up an small script that generates the fixed width tables for you, complete with the code tags. Then you could input the data, run the script, and copy the output into the posting window.

--------------------
Lt. Sullust
Quaere verum
Posts: 2462 | Registered: Wednesday, October 3 2001 07:00
Agent
Member # 5814
Profile #6
HTML was at one point enabled in the old Nethergate forum. Maybe try it there and see what happens?

--------------------
"What can you do with an anthropology degree other than study people?"

"...Hunt people?"
Posts: 1115 | Registered: Sunday, May 15 2005 07:00
Shock Trooper
Member # 7662
Profile #7
As far as I can tell, the Code tags just preserve formatting, they don't enable the running of scripts. Hopefully they will enable the padding of text with spaces, to give the same effect as tab stops.

[ Wednesday, April 09, 2008 20:27: Message edited by: Ishad Nha ]
Posts: 292 | Registered: Monday, November 13 2006 08:00
Shaper
Member # 32
Profile #8
I didn't intend for the script to be placed within the blocks. Rather, the script is to be run independently to generate your content for you, then you copy and paste it into the browser.

Allowing users to post html or scripts would probably be a very bad thing...

--------------------
Lt. Sullust
Quaere verum
Posts: 2462 | Registered: Wednesday, October 3 2001 07:00
Shock Trooper
Member # 7662
Profile #9
My experience is that pasting anything into a post will cause the loss of all tab stops and other formatting.

Other forums, like the Ironworks Vaults, do have provision for html.
Posts: 292 | Registered: Monday, November 13 2006 08:00
Agent
Member # 2759
Profile Homepage #10
Any decent text editor will allow you to convert the tab stops to spaces. Inside [ code ] tags, this will have the desired effect.

--------------------
Geneforge 4 stuff. Also, everything I know about Avernum | Avernum 2 | Avernum 3 | Avernum 4
Posts: 1104 | Registered: Monday, March 10 2003 08:00