sound error

AuthorTopic: sound error
Apprentice
Member # 240
Profile #0
I just downloaded avernum 3 (windows version) and I get an error popup straight away. It says "DirectSound error: Failed to create sound buffer". HELP! Every time I close the dialog box, it pops up again!
Posts: 28 | Registered: Wednesday, October 31 2001 08:00
Infiltrator
Member # 16
Profile #1
I'll send this to Tech Support...

--------------------
You know, Scorp, there's a good reason you're not a moderator any more.
Posts: 441 | Registered: Thursday, September 27 2001 07:00
FAQSELF
Member # 3
Profile #2
Have you installed Avernum 3? Or did you just download it? I'll assume you've attempted to install it. What version of Windows do you have?

It's probably a driver problem, although I don't know how to remedy it. Shut down all non-essential programs and try running it again. Otherwise I'm not sure.

--------------------
A few cats short of a kitten pot pie...

Radioactive cats have 18 half-lives.
Check out a great source for information on Avernum 2, Nethergate, and Subterra: Zeviz's page.
Finally, there's my Geneforge FAQ, Geneforge 2 FAQ, and
Geneforge 3 FAQ.
Posts: 2831 | Registered: Tuesday, September 18 2001 07:00
Shock Trooper
Member # 48
Profile #3
Try installing the latest version of DirectX from Microsoft:

http://www.microsoft.com/directx

--------------------
"Father, forgive them, for they don't know what they are doing.-Luke 23:34
Posts: 329 | Registered: Wednesday, October 3 2001 07:00
Apprentice
Member # 240
Profile #4
I downloaded directx and now it works fine :) Thankyou!
Posts: 28 | Registered: Wednesday, October 31 2001 08:00