Working cheater

Pages

AuthorTopic: Working cheater
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #25
Thanks for the bug-info
I changed the problems you said
it should now work properly in the next update
which will come out the 31st

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #26
i have been working on the scripts trying to up the effect of the cannisters, but so far it hasnt worked :(

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Warrior
Member # 3746
Profile #27
Should I be able to create an Ur-Drakon after letting Alwan join me? 'cause even with my awesome gift, I only have 186 essence.
Posts: 153 | Registered: Tuesday, December 2 2003 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #28
Yes silver shadow you can!
you just have to recharge yourself
just press [shift]+d
and type rechargeme (case sensitive)
and there you go

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #29
i put the new scripts in but nothing different happens

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #30
how do i use them?

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Warrior
Member # 3746
Profile #31
Unfortunately, Abbadon, I still don't have enough essence. Perhaps it's that I'm using 1.0 and or that I got my gift as a level 4 character.
Posts: 153 | Registered: Tuesday, December 2 2003 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #32
Mikkiyo what do you mean?
nothing diferent?\
the update is coming out tomorrow

o and silver shadow?
if you still dont have enough essence than I really don't know why it doesn't work
the script is created for a shaper
so maybe thats you problem

[ Saturday, April 30, 2005 05:47: Message edited by: Abbadon ]

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Warrior
Member # 3746
Profile #33
I'm playing a Shaper. No, I'd say it's probably that I was at too low a level to have the capacity for enough essence. At level 13, I've got 366 essence, so...

At Lair of the Creator: Is the Shaper Shadow supposed to join me after I talk to it a second time, or is it in the script that I suddenly have a spawner in my party? A spawner that's in danger of getting killed by the hostile one right next to it.

Edit: btw, the spawner doesn't seem to do anything, and there's no image in its stats.

Also: At Fort Kentia, you might want to have Captain whathisface join you after you do stuff for him. He seems to have joined me nearly as soon as I got into the fort, which kinda killed my chances of talking to him. I ended up dismissing him and leaving the town, then coming back and talking to him.

[ Saturday, April 30, 2005 06:57: Message edited by: Silver Shadow ]
Posts: 153 | Registered: Tuesday, December 2 2003 08:00
Shaper
Member # 5437
Profile #34
The first time I tried as an Agent, and the second time as a Shaper. If you have Alwan join the group with the PC at level one the result is 96 in essence.
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #35
As i told before
ALL THE BUGS ARE OVER IN THE NEXT UPDATE TOMMORROW!!!!! OK??

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Shaper
Member # 5437
Profile #36
No need to get upset. If you release an editor you should expect everyone to tell you everything they find.
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #37
ok and can't say your wrong about that
Anyway the new version is online

download!

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #38
how do u edit the scripts?

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Off With Their Heads
Member # 4045
Profile Homepage #39
Open them in a text editor. Edit as desired. (They're kind of buried within the GF folder, but they're not too hard to find.)

For the record, none of this is supported by Spiderweb at all, so if you screw up your games, it's up to you to fix them.

--------------------
Arancaytar: Every time you ask people to compare TM and Kel, you endanger the poor, fluffy kittens.
Smoo: Get ready to face the walls!
Ephesos: In conclusion, yarr.

Kelandon's Pink and Pretty Page!!: the authorized location for all things by me
The Archive of all released BoE scenarios ever
Posts: 7968 | Registered: Saturday, February 28 2004 08:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #40
ya but whenever i do that it nothing different happens in the game.

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Shaper
Member # 5437
Profile #41
quote:
Originally written by Mikkyo:

ya but whenever i do that it nothing different happens in the game.
Unless I'm mistaken you are saying... You put your scripts folder somewhere else, and than put abbandon's edited scripts folder in the GF3 files folder. When you opened the game after doing that nothing was different?
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #42
If you check page 1 from this forum I explained how to install the cheater

so here's what

1: go to Geneforge3/geneforge3files/
2: rename or replace the folder: 'Scripts'
3: unzip your download into the geneforge3files
4: start the game !

if this doen't work than mail me precisely how you try it
but i think that won't be nesecerely ;)

To instal an update just do the same as above

there you go
Have Fun! :D

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Warrior
Member # 3746
Profile #43
I have a spelling/grammar error to report. When you meet up with Master Hoge for the second time in one of the marshes with roamers, he talks to you. One of the responses to his messege for you apparently makes him join you.

It is phrased: "I will try and meet with the rebels and at least see what they have to say and you shal go with me!."

Not to offend, but you may want to rephrase it slightly. Perhaps making it two sentences, like "I will try and meet with the rebels and at least see what they have to say. But you should come with me." Or something of the like.

Edit: the permanant radient shield and blessing effects are a nice touch, by the way.

Edit two: I came across an odd messege while taking down the spawners in Madness Mire.

zspawner30.txt Error. Bad term in expression in line 52

I have no idea whether that has anything to do with this cheater or not, but it happened while I was destroying spawners.

[ Sunday, May 01, 2005 11:54: Message edited by: Silver Shadow ]
Posts: 153 | Registered: Tuesday, December 2 2003 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #44
Ok thanks a lot is will change it
it will be edited in the new update
(no date set)

By the Way does anybody has some nice ideas to do for the game?
anything is possible
just shout it out!

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Shaper
Member # 5437
Profile #45
From what I've seen in your update it looks good. If I knew what I was looking for I could report better, but for now I can't play the first or second island again.

Maybe it's just me, but I've always liked using the editors where you would go to a sign or an obelisk to cheat. If someone needed items, skills, spells, experience, money…. they would go through a series of menus to get what they want. That way there is an option to receive level appropriate equipment, rather than the most powerful items in the game after opening the very first door.

Though Alwan joining you gives you maxed stats, very nice if you want to play as a God. This makes it so you can't take Alwan with you without heavily cheating. Placing these options in an obelisk or the testing ground would give the option of playing the game without cheating, but still using your scripts.

Maybe an option to raise stats by 1,2,4,5,10,30 would make it so one could cheat a little or a lot. I hope I wrote that without being offensive.
Posts: 2032 | Registered: Wednesday, January 26 2005 08:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #46
Wel what you're saying is right
but if you want to play the game without cheating
just don't use my script
or if you want to let alwan join you but not getting max stats
you just replace the script for the old one, let alwan join you, save the game, put in the cheater. and there you have it

And what you're saying about opening the first door
and get the most powerfull weapons is indeed a bit to easy
by the way, it was only a test
in the next update (no date set) this handy little thing will be gone.

And letting the cheats sit in multiple questions takes a LOT of work.
cause I will have to kinda recreate the whole game

But thanks for your ideas and comments

when the next update is out
i will show you all the cheats within
Surprice! :D
because I will create a whole new version
kinda like version 2.0.0 ;)

[ Sunday, May 01, 2005 14:04: Message edited by: Abbadon ]

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #47
ok heres the scoop, in my version the updates now work, but master hoge joins me in the school, and Darwinia dosent join me. oh and wut is the script for making someone join your party?, i can make them say they will but they dont..

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00
Apprentice
Member # 5756
Profile Homepage #48
Well that's hard to explain

First you need to know the number of the character you want to have you joined (this is most of the times found in the levelcodefile like: z10testing.txt not z10testingdlg.txt)
Then go the the dialoge version (z10testingdlg.txt)
find the text
and add
code =
add_char_to_party(the number);
break;
under it

If this doen't work then just post a message saying which character you would like to join you and in which zone.

Then I will do that for you! :D

[ Monday, May 02, 2005 14:28: Message edited by: Abbadon ]

--------------------
---------------------------
The end of the empire has come
Death to our enemies
---------------------------
Posts: 22 | Registered: Tuesday, April 26 2005 07:00
Apprentice
Member # 5734
Profile #49
is it possible to move the geneforge, by editing the scripts? and could u make it so theres a boat in sanru?

--------------------
need cheat codes or hints visit my webpage. http://www.webspawner.com/users/mikkyo/index.html
Posts: 18 | Registered: Tuesday, April 19 2005 07:00

Pages